Un grup d'agències de viatges i touroperadors italians visiten el Penedès
El passat 11 de desembre, un grup d’agències de viatges i touroperadors italians (9 procedents de Roma i 1 procedent de Milà), van visitar el Penedès, amb l’objectiu de conèixer de primera mà, el que aquest territori pot oferir als turistes i visitants en matèria d’enoturisme, i més especialment en quant a les diferents tipologies d’activitats que es poden dur a terme als cellers i a les vinyes, la gastronomia, el patrimoni arquitectònic i el variat paisatge que va des de les muntanyes de la part interior fins a les costes del mediterrani.
La primera part de la visita els va dur fins al municipi de Font-Rubí, i més concretament fins al Celler Can Suriol del Castell, on en primer terme el grup de professionals va degustar algunes de les receptes de la nostra gastronomia al restaurant de la Sínia de Can Suriol, per tot seguit i un cop dinats anar cap al celler tot caminant. Durant el seu passeig entre vinyes, van poder fer un taller de poda, i ja arribats al celler, van dur a terme una visita de les instal·lacions, entre les que van poder veure la Capella de St. Pau (SXVII), la Sala del Castell de Grabuac (SXV), la sala ecosostenible de Can Suriol, i finalment el celler d’elaboració, on van poder tastar alguns dels vins ecològics que elabora el celler.
Un cop acabada la visita, els visitants es van traslladar fins a Sitges, allotjant-se al Hotel Estela - Hotel del Arte, i van poder conèixer el casc antic de la població.