Publicació de la Guia "50 Bones Pràctiques en Enoturisme Sostenible - Rutes del Vi d'Espanya" on la Ruta del Vi del Penedès hi té presència
Publicació de la Guia "50 Buenas Prácticas en Enoturismo Sostenible - Rutas del Vino
de España"
L'Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) ha publicat la nova guia titulada "50
Buenas Prácticas en Enoturismo Sostenible - Rutas del Vino de España". El document,
disponible tant en format digital com en alta resolució, destaca els projectes més destacats
en matèria de sostenibilitat turística als territoris de les Rutes del Vi d'Espanya.
L'objectiu principal d'aquesta guia és plasmar i promoure les millors pràctiques a l'àmbit del
turisme sostenible, així com fomentar la integració de la metodologia dels Objectius de
Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. En aquest sentit, la guia busca
contribuir al desenvolupament sostenible del sector turístic, impulsant iniciatives que
respectin el medi ambient, promoguin la cultura local i beneficiïn les comunitats locals.
L'elaboració d'aquest document ha estat una de les principals actuacions dutes a terme pel
Club de Producte per a l'any 2024. Aquest projecte ha estat possible gràcies a la subvenció
nominativa anual rebuda per part de la Secretaria d'Estat de Turisme. La guia ha estat
possible gràcies a la implicació de totes les Rutes del Vi que formen part de Rutas del Vino
de España, com és el cas de la Ruta del Vi del Penedès. La implicació i la cooperació de
totes les rutes ha estat fonamental per a la seva realització.
En el cas de la Ruta del Vi del Penedès, gestionada pel Consorci de Promoció Turística del
Penedès, s'han presentat dos projectes que treballa des de fa anys a través del Club de
producte enotutístic de la destinació; L'expansió del compromís Biosphere als establiments
de la Ruta del Vi Penedès a través del qual es dona resposta a dimensions principals de
sostenibilitat com la mediambiental, econòmica i social i amb les Enotrobades -el valor
social de la Ruta del Vi Penedès a través de la qual es dona resposta a la dimensió social.
La seva participació activa ha enriquit la diversitat i l'excel·lència del contingut d'aquesta
guia, consolidant-la com una referència en l'enoturisme sostenible.
Convidem tots els interessats a descarregar la guia des de l'apartat de publicacions de la
pàgina web de RVE. Així mateix, animem als lectors a compartir aquesta guia entre els
seus contactes. Creiem fermament que la difusió d'aquestes bones pràctiques servirà
d'inspiració i motivació perquè altres entitats i empreses continuïn desenvolupant projectes a
l'àmbit de la sostenibilitat, integrant-la en totes les seves dimensions.
Sobre el Consorci de Promoció Turística del Penedès:
El Consorci de Promoció Turística del Penedès és l'entitat público-privada d'àmbit territorial
que treballa des del 1999 per a la gestió i la planificació estratègica del turisme al Penedès.
Ho fa en coordinació directa amb les entitats públiques de la destinació, com són els
Consells Comarcals, Ajuntaments, entitats i associacions privades, així com organismes de
gestió turística d'àmbit provincial i autonòmic, i també coordinats amb el teixit empresarial a
través del club d'enoturisme La Ruta del Vi del Penedès.
El Consorci gestiona la promoció i posicionament de la marca turística Penedès Turisme.
Sobre ACEVIN:
L'Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) és una entitat sense ànim de lucre que
aplega les principals regions vitivinícoles d'Espanya. El seu objectiu és promoure
l'enoturisme com a motor de desenvolupament econòmic i social en aquestes zones,
impulsant la qualitat i la sostenibilitat a l'oferta turística.