A l’Alt Penedès, 17 empreses entre explotacions agràries, allotjaments, restaurants i activitats s’apunten a la tercera edició de Benvinguts a Pagès
- La pagesia d’arreu de Catalunya obrirà les portes el 9 i 10 de juny perquè els visitants puguin conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra, amb prop de 900 propostes diferents arreu de Catalunya.
- La varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries permetran als participants organitzar caps de setmana a mida en qualsevol punt del país.
- Tota la informació al web www.benvingutsapages.cat
Amb la tercera edició del Benvinguts a Pagès, el món rural català es prepara per viure de nou un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries i propostes originals en restaurants,
allotjaments i activitats per rebre milers de visitants que podran descobrir la pagesia, el producte i la gastronomia de proximitat arreu de Catalunya.
Unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català en les dues edicions anteriors per viure una experiència lúdica que permet descobrir, tastar i comprar els productes del territori i que es
complementa amb la participació d’allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d’activitats paral·leles. La gran festa del món rural de Catalunya, que ja s’ha fet un lloc a l’agenda de famílies i
foodies, esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als
restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.
A l’Alt Penedès
A l’Alt Penedès, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Consorci de Promoció Turística, hi participen 9 explotacions agràries: Bodega Miquel Jané, Cal Sis Dits, Celler Eudald
Massana Noya, Cellers de Can Suriol, Cellers Carol Vallès, Cuscó Berga, Granja Guirigall, Green Hort L’Hortet de Casa i Molí d’oli Josep Lluch, 3 restaurants: El Cigró d’or, El Mirador de les Caves i
restaurant Sol i Vi, 3 allotjaments: Cal Barber, Cal Negri i Hotel Restaurant Sol i Vi, i com activitats complementàries: la ruta gastronòmica Cuines i Tapes del Remeiart i La Cuina dels Frares al Castell
de Penyafort de Santa Margarida i Els Monjos.
Visites gratuïtes a les explotacions agràries i ramaderes
Les visites són guiades i gratuïtes i es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes dissabte i diumenge.
No caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada per fer les visites (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions, després de la visita, oferiran un petit
tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.
A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes.
Hi ha explotacions arreu del territori català i s’hi podran veure sectors tan diferents com cellers, molins d’oli, cultiu de plantes aromàtiques, horta, fruita, cervesa artesanal, granges de vedells, conills
o gallines, famílies dedicades a la pastura, apicultura, formatgeries, pescadors, etc.
Allotjaments i menú Benvinguts a Pagès
El mateix web www.benvingutsapages.cat reuneix tots els establiments turístics i restaurants que s’han afegit a la iniciativa. Els restaurants oferiran el menú Benvinguts a Pagès que cada establiment
adaptarà segons la seva ubicació i estil de cuina, però que tindrà com a denominador comú una gastronomia amb productes de qualitat, de proximitat i de temporada.
Activitats complementàries
I a més de visitar les cases de pagès, d’allotjar-se en un entorn idíl·lic i de menjar els millors productes, els visitants podran completar el cap de setmana amb activitats complementàries que
ofereixen diverses entitats i agrupacions, que s’han volgut sumar al Benvinguts a Pagès.
Presència arreu del país
Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i és una oferta lúdica, turística i gastronòmica a l’entorn del producte i l’àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el
flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia. La gran majoria dels sectors de l’alimentació hi tenen presència: granges de vedells, porcs i gallines, productors de làctics,
cellers, apicultura, pescadors, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d’oli, etc.
Iniciativa conjunta
Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels
Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.