El Secret de l'Elisabeth. El Gall del Penedès
Elisabeth cria els galls com es feia abans
Elisabeth i la seva família posen tot el cor i el sentiment per criar els galls com es feia abans, fins i tot incorporen granet de raïm a la dieta d'aquestes aus tan preuades. Conjuntament amb altres criadors de gall, treballen per perpetuar la raça Penedès. La seva és una granja petita i familiar i la porten amb molt de compte, amb gran afecte i passió.
La cuina de casa amaga una recepta singular. Amb calma, quietud, paciència i repòs, cuinen el Gall del Penedès rostit amb prunes i pinyons. Els més petits, l'Oriol i la Mariona, ajuden sempre. A ells també els agrada aquesta carn tan saborosa de paladar suau i únic.
En Jordi, company d'Elisabet, normalment ha d'avisar l'Oriol perquè no s'ompli de pa, que després no menjarà. Un cop el Jordi serveix, com si es tractés de màgia, el silenci s'apodera de la taula. Ara és el moment d'assaborir aquest magnífic àpat acompanyat d'un xarel·lo de primera!